3/09/2008

El so de les proteïnes

No us heu preguntat mai quin so poden fer les proteïnes? Quina música els hi deu agradar?
Doncs això és el que es venen preguntant ja fa uns anys uns científics de la Universitat de California. I finalment, l'any 2007 van publicar un treball a la revista Genome Biology. La seva finalitat és convertir les seqüències proteiques en notes musicals.
Per aconseguir que la música fós agradable a l'oïde, els investigadors s'han trobat amb una sèrie de problemes, que han intentar superar afegint ritme a la música (depenent de la freqüència per mil que es troba el codó en l'organisme) i encaixant els 20 aminoàcids en 13 notes.


El resultat final el podeu veure a la pàgina web del projecte, i allí podeu escoltar els exemples que hi ha o introduir en format FASTA la seqüència de la proteïna que voleu escoltar.
Només els hi falta incorporar un nou estil musical (més estrident) per les proteïnes mutades!

Frij

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aprofito per saludar als bloggers. M'ha fet força gracia l'article. Tenent en compte que no soc bioleg ni gare entes n els temes tractats. Heavy metal proteinic!!

Alex Muro

Anònim ha dit...

Molaria trobar el gen del heavy metal. De segur deu ser recessiu, o no seria l'ovella negra de la família...

Anònim ha dit...

Ei,enhorabona!..el blog pinta interessant..
Doncs curiós l'article de la musica proteínica..ara bé, després d'escoltar-la, intentaria trobar i fitxar proteines mutades...una mica de marxa no estaria malament!..
La gent té molta imaginació no..?
Apa nois, molta sort