2/15/2010

Teniu un problema, i és diu 0,7

Per què ens agraden aquestes dones? A algú no li semblen les potencials mares del seus fills?

Bé, per tots és evident, salta a la vista....Però podríem preguntar-nos perquè aquestes noies i no unes altres...jo què sé...la Rosa d'Espanya?
Ha de ser alguna cosa que tinguem ben inculcada en la nostra biologia el que faci que tots trobem rematadament irresistibles a les mateixes mosses. De fet, en tot el regne animal les parelles es trien seguint certs criteris estètics. Darwin creia que aquests criteris es fixaven en trets totalment atzarosos i la sel·lecció sexual acabava de fer la feina. Així s'explicarien aberracions com les grans cornamentes dels alzes, o les enormes cues dels paons, entre d'altres. Wallace, en canvi, creia que aquests ornaments havien de coincidir amb la possessió d'un fons genètic adequat. És el que actualment es coneix com la hipòtesi del bon gen, que ve a dir que si ets capaç de perdre al temps al gimnàs currant-te uns musculitos d'allò més monos, és que disposes del temps i l'energia suficients com per fer-ho, i això significa que t'ho has currat (amb tots els teus gens) per "lluitar" socialment i has escalat posicions entre els teus iguals (i a partir d'aquí aplicar-ho a qualsevol caràcter susceptible de ser víctima de la sel·lecció sexual).
Abans, en la bellesa, tot s'acabava amb el 90-60-90, però això ja va passant de moda i el que mai passa de moda és la relació del 0,7. Què és?
Doncs la relació entre la cintura i la cadera. Imaginem una cadera de 100 cm i una cintureta de 70 cm...ara, eixugueu-vos la baba i fem la relació cintura/cadera. Dóna 0,7. En el cas del 90-60-90 aquesta relació e stroba en el 0,67 que s'hi acosta prou.
S'ha comprovat que 0,7 és la relació que tenen les icones sexuals de tots els temps, tant la Venus de Milet, la Marylin Monroe com la Sofia Loren. De les últimes 70 Miss America, totes tenien entre un 0,69 i un 0,72; i totes les models de Playboy tenen entre un 0,68 i un 0,71. No és poc no?
A més, sembla que tot això podria tenir una raó i no seria casualitat que ens fixessim amb les que tenen aquestes mesures i no un 1,2. Tots volem unes dones ben sanes no? Doncs sembla que el 0,7 es correspon amb el risc més baix de patir diabetis, malalties cardiovasculars o càncer d'ovari. També correspon amb els nivells òptims d'estrògens que permeten una fecunditat més elevada. És evident que si hem d'escollir una dona que ens acompanyi durant tota la vida, com menys riscos de malalties millor.
Aquesta tendència s'ha estudiat en diverses societats actuals i s'han observat unes preferències molt similars en els gustos masculins, tot i que depenent de la ètnia és més a prop del 0,6 (a la Xina) o del 0,8 (a l'Àfrica).

Si tots prefereiu la del mig, es normal...té una relació de 0,7. (Les altres 0,6 i 0,8)

Les dones sembla que tampoc s'escapen d'aquests condicionants biològics i tenen preferència pe als homes que tenen una relació de 0,9, que a més, són els que tenen menys risc de càncer de pròstata i de testicle.

Ara bé, és evident que no és l'únic factor que intervé a l'escollir parella, sinó tots estariem fotent-nos de pinyos als bars. Ja m'ho imagino....

- Ei tio neng, de que vas chaval? Que te voy a partir el careto neng! Que haces mirado mi churri!
- Que yo no miro ná, so desgraciao! Ma mirao ella!
- Pero tu de que vas cabrón! Ni te acerques a mi 0,7 neng!

Ah! Que dieu que ja passa?? Bé, és que no surto massa...
No obstant, la gran majoria ens reproduïm, i per descomptat que no tots amb cossos 0,7 o amb 0,9, i no tots anem repartint estopa, així que alguna cosa més hi deu intervindre. Però deixaré la incògnita fins al pròxim dia...

Frij

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant... Quines proporcions deu tenir en Brad Pitt? Però mira, ni que siguis l'Angelina, no te'l quedes pas per tota la vida!!

Janu.

en Girbén ha dit...

Se m'acut que unes quantes industries viuen d'aquest somniat 0,7.
La de la sabateria (pels talons alts que, en desplaçar el centre de gravetat, obliguen a redibuixar la figura); tota la cotilleria (encara que no entenc els mirinyacs i el deforme ràtio que proporcionaven); la cosmètica o la farmàcia (aquella seqüència de la il·lusió: "antes y después"...).

Anònim ha dit...

Se'm acudeixen unes quantes coses més. És cert que és increïble el que arriben a fer algunes per encaixar en aquest 0,7. No eren els mascles que s'engalanàven per atreure les femelles? Què és això, la selecció sexual al revés? I què fan els homes perquè les dones els triïn com a pares dels seus fills?

Janu.

Frij ha dit...

Si, hi ha un munt d'indústries al darrera dels cànons de bellesa, tots perseguint atraure l'atenció de qui desitgem...
Al final Janu, tots ens engalanem una mica. Tots volem ser els el·legits, o és que només es volen aparellar els mascles?

Anònim ha dit...

Sí és clar, tots ens volem aparellar. El que volia dir és que al regne animal és el mascle qui llueix colors vistosos o grans cornamentes, i a la societat humana occidental sembla que funcioni al revés. També es diu que és la femella qui tria els gens bons, però donat que la nostra prole reb el 50% de cada un dels seus pares, jo sóc més de la opinió que els mascles i les femelles es trien mútuament.

Janu.

Anònim ha dit...

Hola, Frij!

Fa un parell de segles, escrivia a la presentació del vostre bloc, que es podia parlar de:

-ostentació sexual diferencial (hip-waist index, busca diferent de coses -tipus màxima fertilitat, relacionable amb "joventut", que busquen homes en dones, i "edat i seny", a més de qualitat espermàtica... usease, estabilitat, que busquen dones en homes"), que recau en dones...

... doncs tornant al hip-waist index, però en homes, em pregunto si aquest 0,9, per tant, està relacionat amb això de la qualitat espermàtica en general (apart del fet de patir menys càncer de pròstata i testicle)?

salut!,

b

Dan ha dit...

0.7! Era això!! Un apunt excel.lent. Ara ja em sento millor.
Tot i que hi ha 0.7 i 0.7. Que no tots els 0.7 son iguals (ni els 0.9 es clar)
A veure com expliques la resta el proper dia!

Josep ha dit...

Ara que ve l'estiu i les platges s'omplen, és un bon moment per a rellegir aquests estudis sobre l'atracció física.