3/28/2008

L'Església del Virus, una nova religió pel segle XXI

Hi ha religions per tots els gustos menys per tots aquells que són molt exigents i intolerants pel què fa a la part irracional inherent a totes elles. La majoria de persones d’aquest grup simplement es declaren agnòstiques i algunes, van més enllà i es declaren atees. El què us presento aquí és la iniciativa d’unes persones que encara han anat més enllà i han organitzat la seva pròpia religió de la raó, una religió anti-religió que s’anomena l’Església del Virus.

Virus té santoral propi i està encapçalat per sant Darwin. També té el seu propi sistema moral amb virtuts i pecats. Entre les virtut destaquen la raó, l’empatia i la capacitat de visió més enllà d’un mateix. Els pecats capitals per l’església del Virus són el dogmatisme, l’apatia i la hipocresia.

La famosa tríada Dawkins, Blackmore i Dennet són les fonts filosòfiques adoptades pels fundadors d’aquesta nova religió. I tot i que personalment m’inquieta una mica l’estètica cyber-dark que han triat per la seva web i hi trobo a faltar una mica d’ironia, trobo la iniciativa curiosa i provocadora (llegiu per exemple les respostes a les Big Questions), sempre i quan es quedi en una broma.

Us deixo aquí el link perque li feu una ullada i ho comentem:

Church of virus

Dodger

4 comentaris:

Anònim ha dit...

em pregunto en què es basen per a declarar-se "religió"? perquè pel nom, sembla que es declarin "església", i no "religió", cosa molt diferent.
per això us plantejo: què és allò que defineix una religió?

Anònim ha dit...

aquesta també està ben feta: the church of the flying spaghetti monster:

http://www.venganza.org/

Anònim ha dit...

Tela marinera XD, no m'he pogut resistir a posar una imatge impressionant al lateral.

Anònim ha dit...

molt bo, el fresco restaurat, oi?! no sé si haureu vist que hi ha samarretes, gorres i utensilis varis d'ús diari del flying spaghetti monster, per a qui se'n faci adepte. segons m'han dit, això ho van fer uns que volíen fer una paròdia del que és una religió, amb totes les coses que té una religió però inventades i absurdes. està bastant currada, la flying spaghetti monster church.