5/05/2008

Assetjament sexual

Ja que hem encetat el tema del sexe en el post anterior, seguirem en aquesta línia.
De vegades els animals d'altres espècies ens sorprenen amb comportaments poc esperats i desconeguts per a nosaltres, com per exemple el cas d'un orangutà que pescava amb una llança, que ens va donar a conèixer Memecio, o altres casos de corbs que eren capaços d'utilitzar un troç de filferro per ingeniar-se un ganxo i poder agafar el menjar quan no podien accedir-hi. Aquests i molts d'altres són comportaments que cada cop ens apropen més a la resta d'animals i ens fan anar baixant d'aquest pedestal en el que ens havíem autocol·locat.
Científics de la Universitat de Pretoria (Sudàfrica) han filmat l'assetjament sexual que va patir un pingüí de l'espècie Aptenodytes patagonicusper per part d'una foca de l'espècie Arctocephalus gazella. La foca era un bon troç de mascle, els científics creuen que devia pesar uns 120 Kg, mentre que el pobre pingüí (que no saben de quin sexe era) en pesava uns 20.
La foca, sense cap raó aparent va intentar copular amb el pingüí durant uns 45 minuts i quan va acabar, la víctima va marxar corrent. Els científics no s'expliquen el que és el pimer cas amb suport gràfic d'assetjament entre classes de vertebrats diferents.
Els especialistes suggereixen una hipòtesi molt divertida, que és que la foca (que era molt jove) ho podria haver fet degut a la inexperiència o a la frustració sexual. Segurament, pobre, segueix frustrada.

Em reservo a opinar sobre si és un comportament que també observem en humans...

Referències:
- P. J. Nico de Bruyn, Cheryl A. Tosh and Marthán N. Bester, Sexual harassment of a king penguin by an Antarctic fur seal, Journal of Ethology.


Frij

4 comentaris:

Anna ha dit...

la víctima va marxar corrent? després que l'esclafés durant 45 minuts un monstre de foca que pesava cinc vegades més? això sí que té mèrit!

Anònim ha dit...

Ja, ja!
Suposo que no en tenia cap ganes de repetir!!

Anònim ha dit...

Joder quina noticia! o descobriment.. i tants masters cal fer per a escriure un article en una revista científica?
La fauna iberica sempre ens ha donat exemple d'aquestes aberracions.
Ya lo decia el del bigote: "No hay que buscar en las altas montañas ni en los lejanos desiertos".

Os poso el link i opineu:

http://www.supercable.es/~vedder/martires/jumentogozoso.htm

PD: Per als mes aflamencaos del lugar, potser recordeu la cançó de Martires del Compas que aclama l'aconteixement.

Anònim ha dit...

Quina notícia més catxonda!
Si, es clar, tots coneixem també el cas d'algun gos que anava massa sortit i ho intentava amb qualsevol que se li passés pel davant.
Crec que en aquest cas la gràcia és que es tracta d'un mamífer assetjant una au, no?